blekkblod -

Gothenburg is the second largest city in Sweden by population and the fifth-largest in the Nordic countries.

Denne helgen har jeg vært i Göteborg sammen med Sindre. Turen har vært planlagt siden november da jeg booket en junior suite på fine gothia towers. På fredag klokken tre satte vi oss på toget mot storbyen, og klokken halv seks stod vi begge ved vinduet i attende etasje og studerte utsikten som er helt fantastisk.
(unnskyld for elendige bilder!)

Etter en liten stund med utprøving av verdens mest behagelige seng og nok titting på hotellrommet så gikk vi ut. Vi spiste middag på en ganske tom kina-restaurant med utrolig hyggelig betjening. Etter en hyggelig middag og drikking av litt cider så sovnet vi. Ved midnatt våknet jeg, og etter en time med tv-titting vekket jeg Sindre. Da dro vi ut i sentrum og trasket rundt på avenyn og studerte nattelivet. Dessverre tenkte jeg ikke over å ta med kameraet en gang siden klokken var to på natten, men vi så utrolig mye fint og vandret flere timer i sentrum. Når vi kom tilbake til hotellet denne gangen så sovnet vi på ny.

Lørdag tilbrakte vi i hovedsak på universeum og med en liten bytur. På universeum brukte vi absolutt mest tid på rommet med "dødlige skjønnheter", fordi jeg rett og slett synes slanger er noe av det peneste som finnes og fordi Sindre er veldig glad i edderkopper. Vi klarte også å svi av ca. fem hundre kroner i butikken på universeum og med meg hjem har jeg en "stjernehimmel", altså en som lager fine stjerner i taket mitt (og den er korrekt i forhold til hvordan det faktisk er!), et bakterie kosedyr og en plakat som er en oversikt av hjertet.


Når vi kom tilbake til hotellrommet så vi på melodifestivalen før vi nok en gang vendte nesa mot avenyn. Nå hadde klokka nok en gang passert midnatt, og vel framme i byen gikk vi nok en gang rundt på avenyn og studerte uteliv, kaos og spiste mat. Alt i alt har det vært en helt fantastisk tur og hotellrommet er.... fantastisk! Jeg anbefaler virkelig hotellet, om enn så bare for å få lov å kjøre i glassheisen.


Prosjekter

Egentlig burde jeg fokusert på en ting, blitt ferdig med den og så gjennomførte neste. I stedet så har jeg så mange prosjekter på gang men jeg håper på at det ikke går skeis likevel!En: Bloggen blir flyttet, kanskje vekk fra blogg.no eller kanskje den blir værende. Har i alle fall kjøpt opp både domene og plass så det holder, så noe forandring blir det. Jeg vet bare ikke når jeg orker å sette i gang med nytt design og lignende, men i alle fall så skal neomikaela.com være mulig og bruke fra og med i morgen.

To: Skal også lage en portofolio. En ordentlig en, den som egentlig er grunnen til domenet. Jeg skal også starte å ta fotografering litt mer serriøst, og virkelig kjempe for å få gjennomført fotograferinger og lignende.

Tre: Jeg skal også få lagd boka mi. Det uendlige prosjektet jeg har arbeidet på i ca. to år nå skal faktisk bli gjennomført. Egentlig håper jeg på å være ferdig til mars, men jeg ser ikke dette som et realistisk mål. I alle fall skal boka mi bli ferdig seinest i utgangen av juli. Må bare gjennom fire fotograferinger, fire runder med redigering, utvalg og pirking. Fire runder med planlegging i forhold til utseende på boka i forhold til bildene, og en runde på å sette sammen boka i sin helhet og bestille den ferdige varianten.

Fire: Også var det skolen da. Tar med dette som et mål! I år skal jeg ikke stryke et eneste obligatorisk fag til sommeren. Jeg skal ha bedre enn fire i alt, bortsett fra tysk hvor alt bortsett fra stryk er tillatt siden jeg er så fryktelig dårlig i faget. Med andre ord så krysser jeg fingrene for at jeg blir motivert for skolen igjen.

Fem: Jeg skal ta billappen. Jeg må låne boka av Sindre, lese på teorien, faktisk bli ferdig med trafikalt grunnkurs og bestille kjøretimer. Jeg er midt i det trafikale grunnkurset, som jeg egentlig skulle vært ferdig med 4.Desember. Nå så kan jeg regne med at jeg er ferdig i starten av februar i stedet for, og da starter jeg vel å kjøre rundt midten av februar. Jeg gruer meg så ekstremt til selve prosessen, men åh, jeg gleder meg til å være ferdig og kunne kjøpe min første bil.

2012 pt. 1

Januar:Februar:

Mars: April:

Mai:

Juni:

Del 2 kommer

Bryllupsfotografering!

Flyttekaoset er borte, det samme gjelder døgnrytma og rottene. Rottene står hos mamma og der ska de antageligvis også bo. Høstferien har vel egentlig nådd slutten siden helg er fri uansett, og skolehverdagen venter. Jeg har ikke internett ennå så det blir lite blogging, men jeg skal prøve å oppdatere så fort det lar seg gjør. Har to bilder som venter på å bli publisert, så det er ikke noe problem å få lagt ut noe fort.

I morgen(altså søndag) så skal jeg til lillestrøm for å fotografere mitt første bryllup. Jeg vet ikke om jeg gleder eller gruer meg mest. Spenningen ovenfor hvordan det skal bli er kjempestor, men redselen for å gjøre noe feil, gå glipp av noe jeg må ha med meg og lignende er stor. Dessuten hater jeg kollektivtrafikk over lengre strekninger og det blir 2 og en halv time med tog en eneste vei. Likevel så tror jeg kanskje at jeg gleder meg mest. Det faktum at jeg faktisk har blitt spurt om jeg kan fotografere  i deres bryllup. Det at noen vil betale meg for å fotografere en av de viktigste dagene i deres liv.Flyttekaos

Akkurat nå skulle jeg gjerne delt bilder av leiligheten fordi det er så himla rotete, men samtidig tør jeg ikke.. litt for rotete. Halve livet mitt er pakket ned i esker, og resten er spredt utover gulvet og alle overflater i leiligheten. Jørgen er på rema for å handle svarte søplesekker og lim, jeg tar meg en pause etter å ha pakket og styrt i mange, mange timer og Dobby og Severin står på buret og følger nyskjerrig med på hva som skjer. Høstferien skal brukes på å komme i orden i leiligheten, litt wii-spilling med min bror og forhåpentligvis litt fotografering! Men nå må jeg fortsette med pakkingen slik at jeg rekker å bli ferdig i dag!


Og forresten jeg farget håret svart for noen uker tilbake. Jeg har lagt merke til at håret allerede begynner å bli mørkebrunt, men ja, svart er det hvertfall for en liten stund!


 

Skolepjatt

Den siste dagen av sommerferien for denne gangen har jeg brukt på å stå opp alt, alt, alt for tidlig for å være ute av hytta på daftö før klokka elleve. Deretter dro jeg til nordby sammen med Cecilie og handlet inn litt diverse stæsj til skolestart, samt klær og sko. Har også logget meg inn på fronter og oppad for å snoke litt i om jeg fikk de valgfagene jeg ville ha og de lærerene jeg ville ha, og lettelsen var stor når jeg så at jeg kom inn på akkurat de fagene jeg ville ha. Har også fått to av mine favorittlærere, men dessverre så er ikke min aller største favoritt en av mine lærere i år, men det går helt greit. Dette blir altså et nytt skoleår, nok en gang vil jeg si "starter med blanke ark", for selv om jeg har hatt flere av disse lærerene før så er det ikke i de fagene de underviser i nå. Derimot skal jeg ha samme norsklærer, og hun skal også være min kontaktlærer, men siden jeg aldri møtte opp i norsken etter at jeg byttet klasse i fjor så har vi ikke møttes før - så ny start, ikke sant?

Andre klasse, studiespesialiserende med realfag. Endelig kan jeg faktisk si at jeg har fullført første klasse etter to år, hvor jeg har gått på skolen hele året - på samme linje (bortsett fra tre måneder med service og samferdsel), og likevel tok det to år før jeg var klar for andre klasse. Nå derimot så er jeg klar for å ta utfordringen. Dette året skal bli annerledes nå som det har skjedd så mange andre forandringer i livet mitt. Dette skal jeg klare, det går nok ikke helt alene, men jeg vet at jeg har god støtte i flere av lærerene jeg skal ha dette året, så det går bra! Lykke til også til dere andre som starter på skolen i morgen, håper dere også fikk de fagene dere ville ha eller kom inn på den linjen dere ville inn på.

- Skal du gå på skolen til høsten, isåfall hvilken linje/om det er allmenn - hvilke programfag?


Tor-IngvaldSi hei til årets sitronfjes og min nyeste lillebror. Dette er Tor-Ingvald,  han ble født på Fredrikstad sykehus den 8.Juni, seks uker for tidlig. Han kom hjem i forrige uke og søndagen tilbrakte jeg hos mamma med masse babykos. Tor-Ingvald misliker medisin og sier klart i fra med hele ansiktet sitt!


Casper, May-Lo og Tor-Ingvald. Tre av mine søsken, bare Arja som mangler..

Velkommen til verden Elskling!

Mat- og trebåtfestivalenDe siste årene har jeg gått glipp av mat- og trebåt festivalen annet hvert år. Først så tilbrakte jeg en helg i fredrikstad i stedet for på trebåtfestivalen, også neste år tilbrakte jeg helga i Halden og hadde en flott fesitval sammen med Varg, Sandra, Levi, Sindre og flere andre fine mennesker. Så droppet jeg festivalen til fordel for Trondheim og Ukm (noe jeg ikke angrer). I år bestemte jeg meg for å ikke dra til Oslo, men istedet tilbringe tiden i Halden med trebåtfestivalen. Hadde en fantastisk Lørdag med mange forskjellige mennesker, men den siste delen tilbrakte jeg med min tante, onkel og deres barn, altså mine søskenbarn, Jeg hadde det helt fantastisk sammen med dem. Kjørte karuseller, spiste popkorn og sukkerspinn og min elskede tante vant en angrybird-fugl til meg fra en sånn bamsemaskinting. Tusen takk, Nenne, for en flott dag!

Det er sommer!Det er sommer. Varme dager, ferie, grilling, bading, utflykter, hunder som sikler, mygg som surrer og lyden av måker som sikter seg inn på isen som man spiser på brygga. Barn som skriker i det de bryter vannoverflaten og foreldre som spaner utover og passer på at de små trollene ikke går for langt ut. Iskald iste fra små koselige kafeer og lukten av grill når du fyrer den opp på stranda langt utover kvelden. Lange sommernetter med fest og fanteri og late dager med solbrillene godt plantet på nesa og solhatten dratt langt nedover hodet slik at du kan late som om du ikke drakk et glass vin for mye dagen før. Kjede røyking på varme verandaer med en god venn eller to, kortspilling i forteltet til campingvogna når regnet trommer mot taket og morgenbad i innsjøen før du våkner ordentlig.

Det er sommer!

a new chapterDet  starter et nytt kapittel i livet mitt. I morgen tar jeg steget inn i de voksnes verden og flytter inn i min egne leilighet. Jeg har tatt i mot nøkkel til døra og kjøpt nesten alt som jeg må ha i leiligheten. Åh, i morgen flytter jeg inn. Gleder meg så utrolig ufattelig mye!

Bildene er fra de to siste ukene 

hits