blekkblod -

Ønskeliste jul - Del 2

Her kommer del nummer to av ønskelisten som består av ting som er morsomme, men egentlig fryktelig unødvendige. Men åh, som jeg har lyst på dette likevel.


1. Globe top fra NLY Trend. HER
2. Ombre foil dress fra Freepeople. HER
3. Comfy hooded dress fra Freepeople. HER
4. On the go mini fra Freepeople. HER
5. Who's that girl dress fra Freepeople. HER
6. Schwarzkopf million color chocolate brown fra Schwarzkopf. HER
7. Bed head antidotes ressurection shampoo og balsam fra TIGI. HER
8. Bed head rockaholic dirty secret dry shampoo fra TIGI. HER
9. Jeffrey Campell Lita fra Jeffrey Campell. HER
10. Medium Jet Set Multifunction Saffiano Travel Tote fra MICHAEL Michael Kors. HER
11. Gel eyeliner waterproof fra Isadora. HER
12. Coloromatic Eye Pen 20 black fra Isadora.
13. Peel off base Neglelakkfjerner fra Isadora.
14. Santa's lip scrub fra Lush. HER
15. Gingerbread Sparkle, Coconut og Cranberry Joy produkter fra The Body Shop.

Og i tillegg ønsker jeg meg en Playstation 4, en Nintendo 3DS (helst hvit eller rosa), PS3 spillene Final fantasy XIII-2, Diablo III, Final Fantasy XIV+abbonement på 60 dager og Black Ops II, til PS4 ønsker jeg meg Knack og til 3DS-en ønsker jeg meg pokemon X. Ja, også ønsker jeg meg sikkert en haug med spill på steam og diverse pokemon artikler. Men siden jeg regner med at disse spill greiene mine ikke interesserer de fleste som eventuelt leser den bloggen bortsett fra mamma (obs: vil virkelig ha final fantasy xiv+abbonement og final fantasy xiii-2!) så tok jeg der her i stedet for i bilder slik som det andre.

Ønskeliste jul - Del 1

Nå nærmer julen seg og om under en måned er den store dagen her. Jeg tenkte at jeg skulle dele min ønskeliste med dere. Det er mye av dette som er mer "nødvendige ønsker", enn morsomme, men det er jo så praktisk å få slike ting i gave i stedet for å måtte bruke mye penger på det selv. Del 2 kommer om noen dager og vil bestå av ting som ikke er nødvendig, men som jeg ønsker meg likevel. Neida, duftlys og headset er ikke nødvendig, men det fikk bli med her likevel.


1. Kamerabag fra Knutbergholm. HER
2. Malm seng fra IKEA. HER
3. Malm kommode fra IKEA. HER
4. Hvitt headset fra Urbanears.
5. Apple cider stort duftlys fra Yankee Candle. HER
6. Kivik Sofa fra IKEA. HER
7. Bjursta/Henrikdals spisestue fra IKEA. HER
8. Pokal kopp fra IKEA. HER

Hvordan ta bedre bilder av kjæledyrene dine

Mange liker å forevige de små pelsballene sine, og nå skal jeg fortelle deg akkurat hvordan du kan gjøre dette!Hvor liker dyret ditt seg?
Tenk på hvor dyret ditt liker å oppholde seg. Hvis de er på et sted de liker å være er sjansen for å få et bra bilde mye større. Hvis dyret egentlig er fornøyd med stedet det er på er sjansen stor for at det kommer til å bevege seg derifra igjen - fort. Jeg har prøvd å putte mange forskjellige dyr på steder hvor jeg tror at bildene blir bra, men det er sjeldent disse bildene blir noe bra likevel. Dyrene trives mye bedre om de er der hvor de selv vil, og dermed blir også bildene bedre. F.eks. så likte rottene mine seg godt i vinduskarmen som du kan se på det ene bildet over, ellers er bildene fra inne i buret deres, hvor de også likte seg godt.

Flytt fokus
Hvis du sliter med å få kjæledyret til å sitte stille kan du ta hjelp av gjenstander eller mennesker for å få det til å sitte stille. Altså du flytter fokuset fra deg og kameraet og til for eksempel en godbit. På bildet av Frank over så ser han egentlig på en godbit og er derfor helt stille sånn at han kan få godbiten etterpå. Du kan for eksempel få hjelp av et familiemedlem, bruke en godbit eller gi dem en leke de liker ekstra godt.

Rett tidspunkt
Hvis dyret ditt er trøtt er det mye lettere å få bra bilder. Dette er fordi dyret ditt ikke bryr seg så mye og du får lengre tid på å få tatt akkurat det bildet du vil ha. Med Frank var som sagt dette aldri noe problem, men for eksempel med rottene så var det viktig at de var så avslappede som mulig for å få bra bilder. Hvis ikke pilte de som regel i vei fortere en jeg rakk og trykke på knappen.Personlighet
Personligheten til pelsvennen din spiller stor rolle inn på bildene. I tilfellet til rottene mine har jeg blant annet tatt hensyn til nysjerrigheten til Severin (den hvite rotta med de røde øynene). Derfor så er det ene bildet over tatt når han nysjerrig titter ut av buret for å se hva som skjer. Bildet av katten Kala under er tatt ute på et sted ho gikk til. Hun er en eventyrlysten hokatt, og da må jeg ta hensyn til at ho gjør akkurat som ho vil. Når jeg skal ta bilde av henne må jeg alltid være forberedt på å følge etter henne og vente til ho er fornøyd før jeg får knipset noen bilder.

Hunden Frank kunne jeg ta bildet av når som helst. Man fikk lov å gjøre hva som helst med han og han stod stille og lot deg fikse til slik at du fikk tatt bilde. Kala derimot løper sin vei om du nærmer deg for mye med et kamera.

Innstillinger og lys
Lyset er alltid viktig uansett hva slags bilder du skal ta, men også her. Hvis du tar bilde av et innedyr er det viktig å passe på at du er på et sted i huset/leiligheten med bra lys. F.eks. kan du benytte deg av naturlig lys fra et vindu eller fra en lampe som gir fra seg et naturlig lys. Det er også viktig og passe på at du har innstillinger som er tilpasset at du fotograferer et dyr som beveger på seg. Tenk på lukkertiden og ISO. Jeg pleier å ha lukkertid på minst 1/500, noe som fungerer i de aller fleste tilfeller, noen ganger er det nødvendig med en raskere, men som regel går det fint med 1/500. Pass på at ISO-en er tilpasset lukkertiden. På dags tid kan du bruke mellom 100 - 600 i ISO og når det blir mørkt kan du bruke fra 800 - 1600 i ISO.

Rett før du tar bildet kan du tenke på for eksempel hvor du fokuserer. I et vanlig portrett vil jeg alltid fokusere på øynene fordi øyenkontakt er det viktigste i bildet.Man kan også fokusere på andre steder om det er noe spesielt du vil ta bildet av ved dyrene, f.eks. en tunge som stikker ut eller lignende. Ellers er det viktig å tilpasse seg hvor dyrene er, altså flytt på deg slik at du er på nivå med dyret. Selv om det kan bety at du må krype på gulvet eller bakken.

Tilbake?

Etter mye om og men har jeg bestemt meg for å faktisk prøve å bli en aktiv blogger igjen. Jeg tror ikke det er noen som faktisk følger denne bloggen fortsatt, men nå er det klart. Jeg skal prøve å blogge minst to ganger i uka, og kanskje vinkle meg litt mer inn på foto og ting rundt dette. Jeg kommer til å skrive tekster om ting som opptar meg og ting jeg tenker på, kanskje litt ønskelister her og der, men hovedsaklig skal jeg prøve å holde meg til det å være en fotoblogg.

Det er nå fem måneder siden jeg blogget sist. Fem måneder. Og likevel har jeg sagt at jeg er en blogger. Det går ikke. Så nytt design, noen ideér og et håp om å faktisk drive en blogg som andre kan finne interessant.

hits