blekkblod -

Skolepjatt

Den siste dagen av sommerferien for denne gangen har jeg brukt på å stå opp alt, alt, alt for tidlig for å være ute av hytta på daftö før klokka elleve. Deretter dro jeg til nordby sammen med Cecilie og handlet inn litt diverse stæsj til skolestart, samt klær og sko. Har også logget meg inn på fronter og oppad for å snoke litt i om jeg fikk de valgfagene jeg ville ha og de lærerene jeg ville ha, og lettelsen var stor når jeg så at jeg kom inn på akkurat de fagene jeg ville ha. Har også fått to av mine favorittlærere, men dessverre så er ikke min aller største favoritt en av mine lærere i år, men det går helt greit. Dette blir altså et nytt skoleår, nok en gang vil jeg si "starter med blanke ark", for selv om jeg har hatt flere av disse lærerene før så er det ikke i de fagene de underviser i nå. Derimot skal jeg ha samme norsklærer, og hun skal også være min kontaktlærer, men siden jeg aldri møtte opp i norsken etter at jeg byttet klasse i fjor så har vi ikke møttes før - så ny start, ikke sant?

Andre klasse, studiespesialiserende med realfag. Endelig kan jeg faktisk si at jeg har fullført første klasse etter to år, hvor jeg har gått på skolen hele året - på samme linje (bortsett fra tre måneder med service og samferdsel), og likevel tok det to år før jeg var klar for andre klasse. Nå derimot så er jeg klar for å ta utfordringen. Dette året skal bli annerledes nå som det har skjedd så mange andre forandringer i livet mitt. Dette skal jeg klare, det går nok ikke helt alene, men jeg vet at jeg har god støtte i flere av lærerene jeg skal ha dette året, så det går bra! Lykke til også til dere andre som starter på skolen i morgen, håper dere også fikk de fagene dere ville ha eller kom inn på den linjen dere ville inn på.

- Skal du gå på skolen til høsten, isåfall hvilken linje/om det er allmenn - hvilke programfag?


DaftöLate dager på hyttetur. Koser meg for øyeblikket på hyttetur i Strömstad. Daftö for å være helt presis. Fint vær, bading, grilling og verdens søteste lillebror. 

Øyne


Nikoline

Tok noen bilder av min søster, vennina hennes Nikoline og broren min (altså den største av dem) sist jeg var hjemme på besøk. Ikke noe spesielt, men i alle fall her får dere se resultatet.


May-Louise og Casper

København, Hellerup, DaftöDagene kommer og går, noen dager går så fort at man ikke skjønner at den er over før klokken passerer midnatt og noen går så sakte framover at jeg lengter etter sengen min allerede klokken to. Dagene hos pappa varierte i lengde. Når jeg var i Danmark så teltet jeg i et telt som var så lite at jeg måtte ha føttene på utsiden av teltet. Jeg skypet med Sindre som var i Norge langt ut i nattetimene og dataladeren lå i gressplenen og inn i et lite skur hvor det var et strømuttak. På kvelden når jeg satt inne med de andre og drakk fantastisk kaffe så samlet insektene seg rundt lampa i det hvite taket. Før vi slukket lyset rakk taket og nesten bli svart av de små fluene og kaffen var for lengst slutt.

Jeg tok veldig få bilder i Danmark. Jeg liker ikke å fotografere med kameraet mitt, det er elendig selv om det er kjempebra i forhold til pris og det faktum at det ikke er et speilrefleks, men jeg synes aldri at bildene får den kvaliteten jeg ønsker. Dessuten er det altfor vanskelig og fikle med fokus og derfor går det alltid i auto. Derfor har jeg ingen bilder og dele, bortsett fra det som er over, og det tok ikke pappa før vi var tilbake i Sverige.

I København parkerte vi bilen bak Tivoli og betalte hele trettisyv kroner for bare to timer parkering. Derifra gikk vi rundt tivoli og opp hele strøget fordi jeg måtte handle på topshop. Når jeg endelig hadde kapret en fin blå lommebok så gikk vi tilbake til bilen for å rekke tilbake før parkeringsbilleten hadde gått ut. Vi rakk akkurat, altså vi brukte to timer opp og ned strøget samt rundt tivoli og litt til. Derifra kjørte vi ut til Hellerup og spiste lasagne lagt av en italiener hjemme hos en vennine av stemoren min. Til min overraskelse oppdaget jeg at denne venninen egentlig var fra skåne, og plutselig forstod jeg hva noen sa, istedet for å måtte si "hæ?" etter annenhver setning.

Nå har jeg vært hjemme i fire dager og den solbrente huden min har begynt å flasse. Det er altfor liten tid til skolen begynner, selv om det også skal bli deilig å komme i gang med rutinene igjen. Leiligheten er helt ryddig og jeg har drukket masse pepsi-max i det lille som er igjen av sommeren. Den tolvte august drar jeg sammen med mamma og mine søsken (bortsett fra Arja da, som bor hos pappa) ned til campingplassen Daftö for å kose oss den siste uka før skolen starter. 

hits