blekkblod -

Hvordan ta bedre bilder av kjæledyrene dine

Mange liker å forevige de små pelsballene sine, og nå skal jeg fortelle deg akkurat hvordan du kan gjøre dette!Hvor liker dyret ditt seg?
Tenk på hvor dyret ditt liker å oppholde seg. Hvis de er på et sted de liker å være er sjansen for å få et bra bilde mye større. Hvis dyret egentlig er fornøyd med stedet det er på er sjansen stor for at det kommer til å bevege seg derifra igjen - fort. Jeg har prøvd å putte mange forskjellige dyr på steder hvor jeg tror at bildene blir bra, men det er sjeldent disse bildene blir noe bra likevel. Dyrene trives mye bedre om de er der hvor de selv vil, og dermed blir også bildene bedre. F.eks. så likte rottene mine seg godt i vinduskarmen som du kan se på det ene bildet over, ellers er bildene fra inne i buret deres, hvor de også likte seg godt.

Flytt fokus
Hvis du sliter med å få kjæledyret til å sitte stille kan du ta hjelp av gjenstander eller mennesker for å få det til å sitte stille. Altså du flytter fokuset fra deg og kameraet og til for eksempel en godbit. På bildet av Frank over så ser han egentlig på en godbit og er derfor helt stille sånn at han kan få godbiten etterpå. Du kan for eksempel få hjelp av et familiemedlem, bruke en godbit eller gi dem en leke de liker ekstra godt.

Rett tidspunkt
Hvis dyret ditt er trøtt er det mye lettere å få bra bilder. Dette er fordi dyret ditt ikke bryr seg så mye og du får lengre tid på å få tatt akkurat det bildet du vil ha. Med Frank var som sagt dette aldri noe problem, men for eksempel med rottene så var det viktig at de var så avslappede som mulig for å få bra bilder. Hvis ikke pilte de som regel i vei fortere en jeg rakk og trykke på knappen.Personlighet
Personligheten til pelsvennen din spiller stor rolle inn på bildene. I tilfellet til rottene mine har jeg blant annet tatt hensyn til nysjerrigheten til Severin (den hvite rotta med de røde øynene). Derfor så er det ene bildet over tatt når han nysjerrig titter ut av buret for å se hva som skjer. Bildet av katten Kala under er tatt ute på et sted ho gikk til. Hun er en eventyrlysten hokatt, og da må jeg ta hensyn til at ho gjør akkurat som ho vil. Når jeg skal ta bilde av henne må jeg alltid være forberedt på å følge etter henne og vente til ho er fornøyd før jeg får knipset noen bilder.

Hunden Frank kunne jeg ta bildet av når som helst. Man fikk lov å gjøre hva som helst med han og han stod stille og lot deg fikse til slik at du fikk tatt bilde. Kala derimot løper sin vei om du nærmer deg for mye med et kamera.

Innstillinger og lys
Lyset er alltid viktig uansett hva slags bilder du skal ta, men også her. Hvis du tar bilde av et innedyr er det viktig å passe på at du er på et sted i huset/leiligheten med bra lys. F.eks. kan du benytte deg av naturlig lys fra et vindu eller fra en lampe som gir fra seg et naturlig lys. Det er også viktig og passe på at du har innstillinger som er tilpasset at du fotograferer et dyr som beveger på seg. Tenk på lukkertiden og ISO. Jeg pleier å ha lukkertid på minst 1/500, noe som fungerer i de aller fleste tilfeller, noen ganger er det nødvendig med en raskere, men som regel går det fint med 1/500. Pass på at ISO-en er tilpasset lukkertiden. På dags tid kan du bruke mellom 100 - 600 i ISO og når det blir mørkt kan du bruke fra 800 - 1600 i ISO.

Rett før du tar bildet kan du tenke på for eksempel hvor du fokuserer. I et vanlig portrett vil jeg alltid fokusere på øynene fordi øyenkontakt er det viktigste i bildet.Man kan også fokusere på andre steder om det er noe spesielt du vil ta bildet av ved dyrene, f.eks. en tunge som stikker ut eller lignende. Ellers er det viktig å tilpasse seg hvor dyrene er, altså flytt på deg slik at du er på nivå med dyret. Selv om det kan bety at du må krype på gulvet eller bakken.

Jeg søker modeller!

Jeg søker modeller! I hovedsak søker jeg jenter da jeg allerede har en fast guttemodell, men gutter er også velkomne om det skulle være slik. Jeg har ingen spesifikke planer for bilder akkurat nå, det er noe jeg bestemmer meg for når jeg får se hvem som vil være modell. Jeg kan gjerne ta bilder slik du vil ha de også, hvis det skulle være noen spesielle ønsker. I bytte mot at du stiller opp som modell så får du bildene jeg velger å redigere og bruke overført via et passordbeskyttet photobucket album. Jeg vil helst ha en modell mellom 16 - 23, men du kan ta kontakt om du faller utenfor gruppen også, for jeg trenger uansett trening. Det er en liten liste over ting jeg "krever", men dette er ikke noe sjokkerende så jeg regner med at det skal være greit.

en; Jeg må få publisere bildene her, på flickr, facebook og nettsiden min. Altså jeg krever å få lov til å publisere bildene på nett.
to; Du må akseptere at jeg redigerer bildene, og kanskje endrer din øyenfarge, redigerer bort en føflekk eller lignende.
tre; Du må komme til meg, jeg drar ikke til andre byer og lignende fordi jeg rett og slett ikke har mulighet til det.

Om det høres ut som om dette passer for deg så er det bare å kontakte meg enten på facebook om vi allerede er venner der, eller sende en e-post til kontakt@neomikaela.com.

neomikaela.com

Da er portofolio-en ferdig!

(Klikk på bildet for å komme til siden!)silverFotograferte i et bryllup tidlig i oktober. Her er to av bildene. Ingen av bildene er redigerte.

May-Louise

Kiwi og vinduskarmer


Severin


DobbySiden jeg nå endelig har et ordentlig kamera så blir det tatt en god del bilder. Siden jeg har to små søte krabater, så blir det mye bilder av dem.

En dachs, tre marsvin og en baby.

Mine søsken har fått seg et marsvin hver så nå piler tre små marsvin unger rundt i et bur på rommet til Casper. Lilja, Angelica og Mathilda. Mathilda, altså den med hvite tegninger i ansiktet er min aller minste lillebror Tor-Ingvald sin og det virker som om han faktisk forstår at marsvinet er hans. På lørdag var jeg på besøk hjemme og fikk hilse på marsvinene for andre gangen og tatt noen bilder av Tor-Ingvald (med mitt nye kamera!!!). Har også tatt noen bilder av den søte, lille dachsen Mira, så si hei til alle sammen!


Mira, som ikke egentlig ville bli tatt bilde av i det hele tatt.


Mathilda


Angelica


Lilja
Se så flotte og blå øyne han har fått. De er virkelig intenst blåe, og han ligner kjempe mye på bestefaren vår.

Øyne


Nikoline

Tok noen bilder av min søster, vennina hennes Nikoline og broren min (altså den største av dem) sist jeg var hjemme på besøk. Ikke noe spesielt, men i alle fall her får dere se resultatet.


May-Louise og Casper

Jobb

ÆÆæææh, jeg har fått tilbud om å jobbe med å fotografere i et bryllup. Har ikke ord for hvor glad jeg ble av det!

Spill & Grill 2012 pt. 2Den siste delen av spill og grill bildene.

hits