blekkblod -

Ha det 2013 - Velkommen 2014!


kilde

Det er helt utrolig hvor fort tiden egentlig går. Det føles ut som om det var i går jeg var 15 og gikk siste året på ungdomsskolen, når jeg fortsatt bodde hjemme og ikke skjønte helt hva ansvar faktisk innebærer. Nå er jeg voksen, jeg er hele 19 og har virkelig smakt på hva ansvar, penger og myndighet faktisk innebærer. Ja, det er en enorm lettelse - men samtidig så er det også tungt å bære på. Penger som skal strekke til, mat som må lages, skolearbeid som må gjøres. Men alt i alt er jeg fornøyd med forandringene, for ansvar betyr også frihet til å gjøre det jeg vil.

2013 har bydd på både glede og sorg. Det har vel ikke egentlig vært så mye sorg dette året, jeg har ikke mistet noen som har stått meg veldig nær, men likevel så har jeg mistet mennesker som har betydd mye for meg en gang og dyr som har betydd mye for meg. Av gleder må vel det faktum at jeg faktisk kom inn på skolen være en av de største, selv om jeg ikke er noe flink til å vise det. Og gleden over reiser til Sverige og gleden over å møte nye mennesker som plutselig betyr så utrolig mye for meg.

2013 har også vist meg hvor nært vi egentlig står som familie og hvor mye vi betyr for hverandre. Når jeg bodde hjemme lengtet jeg alltid bort, men når faren truer så skjønner jeg virkelig hvor mye mamma og mine søsken betyr for meg!

Jeg håper 2014 har mye å by på, og jeg skal prøve å sørge for å gjøre 2014 til et meningsfyllt år!

Tilbake?

Etter mye om og men har jeg bestemt meg for å faktisk prøve å bli en aktiv blogger igjen. Jeg tror ikke det er noen som faktisk følger denne bloggen fortsatt, men nå er det klart. Jeg skal prøve å blogge minst to ganger i uka, og kanskje vinkle meg litt mer inn på foto og ting rundt dette. Jeg kommer til å skrive tekster om ting som opptar meg og ting jeg tenker på, kanskje litt ønskelister her og der, men hovedsaklig skal jeg prøve å holde meg til det å være en fotoblogg.

Det er nå fem måneder siden jeg blogget sist. Fem måneder. Og likevel har jeg sagt at jeg er en blogger. Det går ikke. Så nytt design, noen ideér og et håp om å faktisk drive en blogg som andre kan finne interessant.

Hem till jul

Det er snart jul. Adventsstjerna henger i vinduet. Det er ikke den samme stjerna som henger i vinduet i år, og det er heller ikke det samme vinduet. Dette året har bydd på mye forskjellig og humøret har kjørt berg- og dalbane. Forrige jul skrev jeg om det å få lov å dra hjem til jul, etter å ha tilbrakt tid på psykriatisk. I år skal jeg også hjem til jul, ikke fordi jeg har vært innlagt, men fordi jeg bor i en egen leilighet. I fjor så gråt jeg av glede da vi kjørte inn i Halden, jeg var så takknemmelig for å endelig være hjemme. I år skal jeg også hjem, og følelsen er den samme. Jeg savner mamma, men jeg liker leiligheten. Jeg savner å ha mamma nær, men jeg liker å ha avstand også. Jeg vil ikke egentlig være voksen. Jeg er ikke klar for ansvaret. Jeg gleder meg til å komme hjem til jul. I år er det ikke den samme stjerna som henger i vinduet. Det er ikke mammas gamle, men min nye. Det er ikke det vinduet på rommet mitt hos mamma, det er vinduet i leiligheten min.

18

Om to timer så fyller jeg atten år. Det er merkelig, rart, jeg gleder meg og jeg gruer meg. Å fylle atten innebærer så mye. Det er klart at det blir morsomt å kunne vise legmitasjon, slippe inn på byen, kunne drikke alkohol, ta billappen og lignende. Men det er også fryktelig skummelt. Atten betyr ansvar, ansvar og ansvar. Man er ikke lenger et barn, men man er voksen. Jeg blir myndig om to timer. Dessuten er det så mye som avsluttes i natt. Det er så altfor mye som forandres. Jeg har ikke lenger samme mulighetene som før, det blir omveltninger og jeg gruer meg så fryktelig til det. Hva om jeg trenger noe lignende igjen? Da står det ikke lenger å venter på meg. Tryggheten er ikke lenger der. Likevel gleder jeg meg fryktelig mye også.

Pappa hentet meg i stad og nå ligger jeg på rommet mitt hos han i Uddevalla. Spiste middag på veien til pappa og når jeg kom fram stod det en marshmellow/nutella/iskake-ting og ventet på meg. Nom! I morgen skal jeg opp fryktelig tidlig, for så å dra til farmor for lunsj og kake, og deretter til fine, lille Mellerud hvor jeg bodde mine første leveår. Det å fylle atten byr på mye nytt, mye spennende og mange utfordringer. Jeg har tenkt til å gripe sjansen, i stedet for å sette meg vettskremt i et hjørne.


(instagrambilde av kaka, heter neomikaela der om noen skulle lure)

Severin og Dobby

Jeg må dessverre gi bort mine to åttemåneder gamle rotter Dobby og Severin. Severin er en hvit albino rotte og Dobby er hvit med gråtegninger(dalmantinerfarget). Severin har en kul/svulst bak venstre forlabb, men etter å ha vært hos dyrlegen med han fikk jeg beskjed om at denne var helt ufarlig. Jeg skal flytte i en ny leilighet og får dessverre ikke lov til å ha dyr der og derfor må jeg med tungt hjerte gi fra meg mine to elsklinger. Det medfølger bur. De må hentes.

Edit: Skal ikke gis bort likevel, får mest sannsynelig lov til å beholde dem!

DaftöLate dager på hyttetur. Koser meg for øyeblikket på hyttetur i Strömstad. Daftö for å være helt presis. Fint vær, bading, grilling og verdens søteste lillebror. 

København, Hellerup, DaftöDagene kommer og går, noen dager går så fort at man ikke skjønner at den er over før klokken passerer midnatt og noen går så sakte framover at jeg lengter etter sengen min allerede klokken to. Dagene hos pappa varierte i lengde. Når jeg var i Danmark så teltet jeg i et telt som var så lite at jeg måtte ha føttene på utsiden av teltet. Jeg skypet med Sindre som var i Norge langt ut i nattetimene og dataladeren lå i gressplenen og inn i et lite skur hvor det var et strømuttak. På kvelden når jeg satt inne med de andre og drakk fantastisk kaffe så samlet insektene seg rundt lampa i det hvite taket. Før vi slukket lyset rakk taket og nesten bli svart av de små fluene og kaffen var for lengst slutt.

Jeg tok veldig få bilder i Danmark. Jeg liker ikke å fotografere med kameraet mitt, det er elendig selv om det er kjempebra i forhold til pris og det faktum at det ikke er et speilrefleks, men jeg synes aldri at bildene får den kvaliteten jeg ønsker. Dessuten er det altfor vanskelig og fikle med fokus og derfor går det alltid i auto. Derfor har jeg ingen bilder og dele, bortsett fra det som er over, og det tok ikke pappa før vi var tilbake i Sverige.

I København parkerte vi bilen bak Tivoli og betalte hele trettisyv kroner for bare to timer parkering. Derifra gikk vi rundt tivoli og opp hele strøget fordi jeg måtte handle på topshop. Når jeg endelig hadde kapret en fin blå lommebok så gikk vi tilbake til bilen for å rekke tilbake før parkeringsbilleten hadde gått ut. Vi rakk akkurat, altså vi brukte to timer opp og ned strøget samt rundt tivoli og litt til. Derifra kjørte vi ut til Hellerup og spiste lasagne lagt av en italiener hjemme hos en vennine av stemoren min. Til min overraskelse oppdaget jeg at denne venninen egentlig var fra skåne, og plutselig forstod jeg hva noen sa, istedet for å måtte si "hæ?" etter annenhver setning.

Nå har jeg vært hjemme i fire dager og den solbrente huden min har begynt å flasse. Det er altfor liten tid til skolen begynner, selv om det også skal bli deilig å komme i gang med rutinene igjen. Leiligheten er helt ryddig og jeg har drukket masse pepsi-max i det lille som er igjen av sommeren. Den tolvte august drar jeg sammen med mamma og mine søsken (bortsett fra Arja da, som bor hos pappa) ned til campingplassen Daftö for å kose oss den siste uka før skolen starter. 

Danmark!

Da drar vi nedover til Danmark om en drøy time. Snakkes når vi er tilbake i Sverige.
Bilder fra danmarksturen i 2010, bildene har pappa tatt.

Nytt design

Nå er det et nytt design ute på bloggen, men jeg er ikke helt ferdig med noen diverse små detaljer, som å skrive ferdig en profiltekst.. men det kommer med tiden, har bare ikke ork til å gjøre det klokken halv tre på natten. I for eksempel forrige innlegg ser man jo også hvor fantastisk dårlig det går med hvit bakgrunn på bilder framover. Det er fryktelig stygt, men orker ikke å gå tilbake og redigere bildene til den fargen som bakgrunnen har, men jeg skal unngå å legge ut flere slike bilder fremover hvis det er til en trøst.

Håper dere liker designet selv om det ikke akkurat er det mest spennende som finnes.. 

Elva frågor

1. om du berre fekk eta éin sak til frukost resten av livet, kva skulle det vera?
Hm, er ikke noen frokostfan, men ristet brød med philidelphia ost og kokt skinke er nomnom. 

2. reise jorda rundt med dei samme folka resten av livet eller bu i samme hus til du dør?

Jeg er nok en fan av å bo i samme hus til jeg dør, men hversåsnill ikke den leiligheten jeg bor i nå. (det er jo ikke et hus, ikke sant?) 

3. éin sak du skulle ønska at var sunn?

Majones faktisk.

4. regn fire dagar i veka heile året eller aldri meir sjå eit kirsebærtre?

Dropper enkelt kirsebærtreet, det betyr jo ikke at jeg ikke kan spise kirsebær så.

5. din favorittblogg?

Hmm, jeg har ikke en favoritt..

6. den filmen som du ser når du er heime aleine for helga og du kokar kakao og et knekkebrød eller kjøpepizza til middag?

Girl interrupted.

7. kva er det siste du gjer før du sovnar?

Kysser rottene mine god natt på nosen.

8. kvifor er din beste venn din beste venn?

Fordi han er best vel. Neida, eller joda, men også fordi han har en fantastisk personlighet, vi kan alltid snu om ting til det morsomme når vi er sammen og fordi han alltid vil støtte meg. Derfor.

9. største guilty pleasure?

Majonees? haha.

10. leva eit liv utan frukt eller aldri få ha gardiner?

Vekk med gardinene!

11. om du fekk lov til å få ein heilt kroppsdel ekstra, kva skulle det vera og kvar skulle du ha den?

Jeg vil ha ører, katteører sådan. Jeg vet, fryktelig teit.

hits