Favoritt TV-serier del 1 (blekkblod)

Favoritt TV-serier del 1

Favoritt tv-serie sa du? Nei, det går ikke med tanke på at jeg er ganske altslukende når det kommer til tv-serier. Jeg ser nesten aldri på tv, men jeg ser altfor ofte på tv-serier. Favorittene mine er:

House M.D


House er kanskje min absolutte favorittserie. Jeg vet ikke helt, men høyt, høyt opp kommer den i hvertfall. Tv-serien handler hovedsaklig om dr. Gregory House som er en selvsentrert drittsekk, men også et medisinsk geni og derfor sjefen for diagnostikkavdelingen på det fiktive sykehuset Princeton-Plainsboro Teaching Hospital i New Jersey. Hans arbeidskollegaer har blitt byttet ut noe over tidene, men Dr. Eric Foreman, Dr. Lisa Cuddy (bortsett fra siste sesong) og Dr. James Wilson er med under hele seriens forløp. House og hans team jobber rett og slett med å finne ut hvilken sykdom deres pasient har, men dette er lettere sagt enn gjort. Tv-serien spiller også rundt privatlivet til House, teamet hans og hans venn Dr. Wilson og hans sjef Dr. Cuddy. Tv-serien er fantastisk, og tiltross for at House er en usympatisk jævel har jeg fortsatt lyst til å gifte meg med han fordi han er så genial.

American Horror Story


Åh, hvor skal jeg starte. Det er så fantastisk, så fantastisk. De har nytt plott i hver sesong, og som navnet tilsier, horror. Første sesong handlet om et hus hvor det hadde skjedd en god del mord, andre sesong handlet om et asylum på 40-tallet og tredje sesong som blir sendt for øyeblikket handler om et heksecoven. Hver sesong er altså fullstendig skillt fra hverandre og historiene og de fiktive personene man får møte i en sesong kommer ikke igjen i neste. De bruker mange av de samme skuespillerene fra sesong til sesong, noe som faktisk ikke gjør noe til tross for forskjellige historier. Det er med skuespillere som Emma Roberts, Jessica Lange, Kathy Bates og Denis O'Hare. Min favorittsesong er nok nummer tre, men de to andre er også fantastiske. Kanskje ikke så skummel som folk sier at den er, men historiene er utrolige, visse ting er fryktelig ekle, men redd har jeg ikke blitt en eneste gang.

Under the dome


Under the dome er en relativt ny tv-serie som blir sendt på TV 2 i Norge. Den startet opp i år og så langt har det vært en sesong. Første gangen jeg hørte om den var det egentlig ikke konseptet som gjorde at jeg tittet på de første episodene, men store navn som "Stephen King" og "Steven Spielberg" dukket opp i forbindelse med dette og da kunne jeg ikke la være. Etter første øyeblikk var jeg fanget, underveis som episodene gikk videre ble jeg litt skeptisk, men så gikk det fort over igjen når jeg skjønte hvor viktig det var for serien at den detaljen var med, med andre så er det ikke egentlig en detalj, men en veldig stor del. Den ble kanskje litt for "sci-fi" på et visst punkt, men det gikk fint fordi det passet så bra. Jeg mener elektriske fiskeboller som fanger mennesker kan jo ikke forklares naturlig, eller? I alle fall sesong en er sendt ferdig og tv-serien er fantastisk og jeg sitter allerede og lengter etter sesong 2. IMDb klassifiserer tv-serien som en drama/horror/mysterie serie, men jeg tror kanskje det er mer passende å kalle den for en sci-fi/drama serie. Så hvis du liker uforklarlige ting og en god dose drama så anbefaler jeg deg å sjekke ut serien. Absolutt verdt tiden du kommer til å bruke på å spekulere i hva som egentlig foregår der.

Etter at jeg hadde skrevet ferdig om American Horror Story fant jeg ut at dette kom til å bli et fryktelig langt innlegg om jeg skulle fortsette på denne måten, derfor velger jeg å dele det opp i minst to biter om ikke flere. Jeg kan kanskje komme til å gjøre det samme med filmer, musikk og eventuelt bøker hvis interessen er der for det. Jeg vet ikke helt om jeg skal publisere del to om noen dager, eller om det kommer et innlegg i mellomtiden om noe annet, så det får tiden vise!

Hvilken/hvilke tv-serier er din/dine favoritter og hvorfor?


  0 kommentarer i "Favoritt TV-serier del 1"

Skriv en kommentar

hits