København, Hellerup, Daftö (blekkblod)

København, Hellerup, DaftöDagene kommer og går, noen dager går så fort at man ikke skjønner at den er over før klokken passerer midnatt og noen går så sakte framover at jeg lengter etter sengen min allerede klokken to. Dagene hos pappa varierte i lengde. Når jeg var i Danmark så teltet jeg i et telt som var så lite at jeg måtte ha føttene på utsiden av teltet. Jeg skypet med Sindre som var i Norge langt ut i nattetimene og dataladeren lå i gressplenen og inn i et lite skur hvor det var et strømuttak. På kvelden når jeg satt inne med de andre og drakk fantastisk kaffe så samlet insektene seg rundt lampa i det hvite taket. Før vi slukket lyset rakk taket og nesten bli svart av de små fluene og kaffen var for lengst slutt.

Jeg tok veldig få bilder i Danmark. Jeg liker ikke å fotografere med kameraet mitt, det er elendig selv om det er kjempebra i forhold til pris og det faktum at det ikke er et speilrefleks, men jeg synes aldri at bildene får den kvaliteten jeg ønsker. Dessuten er det altfor vanskelig og fikle med fokus og derfor går det alltid i auto. Derfor har jeg ingen bilder og dele, bortsett fra det som er over, og det tok ikke pappa før vi var tilbake i Sverige.

I København parkerte vi bilen bak Tivoli og betalte hele trettisyv kroner for bare to timer parkering. Derifra gikk vi rundt tivoli og opp hele strøget fordi jeg måtte handle på topshop. Når jeg endelig hadde kapret en fin blå lommebok så gikk vi tilbake til bilen for å rekke tilbake før parkeringsbilleten hadde gått ut. Vi rakk akkurat, altså vi brukte to timer opp og ned strøget samt rundt tivoli og litt til. Derifra kjørte vi ut til Hellerup og spiste lasagne lagt av en italiener hjemme hos en vennine av stemoren min. Til min overraskelse oppdaget jeg at denne venninen egentlig var fra skåne, og plutselig forstod jeg hva noen sa, istedet for å måtte si "hæ?" etter annenhver setning.

Nå har jeg vært hjemme i fire dager og den solbrente huden min har begynt å flasse. Det er altfor liten tid til skolen begynner, selv om det også skal bli deilig å komme i gang med rutinene igjen. Leiligheten er helt ryddig og jeg har drukket masse pepsi-max i det lille som er igjen av sommeren. Den tolvte august drar jeg sammen med mamma og mine søsken (bortsett fra Arja da, som bor hos pappa) ned til campingplassen Daftö for å kose oss den siste uka før skolen starter. 


  1 kommentarer i "København, Hellerup, Daftö"

Postet av: Benedikte Refstie
/ Tusen takk!! :)
03.08.2012, 21:13
URL: http://etsirkus.blogg.no

Skriv en kommentar

hits